Geuren zijn de gevoelens en emoties van bloemen en planten

Geuren als levenskracht

Alles komt voort uit de aarde, uit de elementen die door het universum werden gevormd. Mens en plant zijn al sinds miljoenen jaren verbonden met dit universum. Stel je voor, een leven op aarde zonder planten. We hebben planten nodig voor onze voeding, energie, genezing en mentale gezondheid. Ze produceren ook de zuurstof die het leven mogelijk maakt. Daarnaast stellen planten ons in staat om opnieuw contact te maken met de intelligentie van de natuur, met haar ritmes, met haar energie waaruit we gemaakt zijn.

Elke plant leeft, is intelligent en communiceert met ons.

Sommige planten geven geuren af. Dit noemen we essentiële oliën; ook wel etherische, aromatische of vluchtige oliën genoemd. Deze geurstoffen worden gevormd onder invloed van de zon en liggen opgeslagen in de plant. Ze bevatten de levenskracht van de plant of liever gezegd de vitale energie. Deze energie kan bijdragen aan uw levenskracht en welzijn.

Als je dichter bij de natuur komt, kom je dichter bij jezelf.

Geurtherapie is in feite het bewust gebruiken maken van de informatieoverdracht van de plant. Hier zijn geuren het medium om therapeutische doelen te bereiken.

Aromatherapie is geen geurtherapie, maar ze overlappen elkaar wel. Geur wordt veroorzaakt door de inwerking op het reukorgaan door kleine moleculaire deeltjes in de lucht. In de geurtherapie werken we voornamelijk met natuurlijke geurstoffen.

Alles heeft een unieke frequentie.

Ieder mens is energie en heeft zijn of haar unieke frequentie. Maar ook bloemen, planten en kruiden hebben hun eigen kracht en hebben hun eigen frequenties. De kracht van bijvoorbeeld lavendel is dat het kalmeert en ontspant. Zo zijn er tal van planten uit moedernatuur die ons kunnen helpen en ondersteunen.

Geur is de zielstrilling van een plant, dit wil zeggen informatie en licht.