Gewoon Sandra

Gewoon Sandra

Niets is moeilijker dan gewoon om over jezelf schrijven ! Na veel draaien en keren en met de vraag waar start ik ? Wie ben ik ?.... besloot ik om terug te keren naar een geurervaring in mijn jeugd. Ik kwam terecht bij mijn eerste parfum of liever gezegd etherische olie Patchouli. Als 15 jarige volop in puberteit was Patchouli voor mij de geur van vrijheid, mezelf ontdekken en weer heruitvinden. Het was de geur van het onontgonnen terrein in mezelf, maar ook de geur van wie ik in potentie al was en wie ik vandaag geworden ben.

Mijn allereerste ervaring met het plantenrijk begon reeds in mijn prille jeugd in onze moestuin. Mijn grootouders waren verbonden met de natuur en mijn grootmoeder langs moederszijde was een kruidenvrouwtje. Pas later op 21 jarige leeftijd, ontmoette ik een Indiaanse vrouw bij mijn reis doorheen Brits Canada. Ze vertelde me tijdens de wandelingen over planten en indianen. Ik had nooit gedacht dat haar verhalen en wijsheid zo'n impact uitoefende om mijn latere leven. Het kwam voor mij als het ware over alsof het een soort inwijdingsritueel was geweest. Daarna leek het leven wel een aaneenschakeling van toevalligheden en van het ene kwam het ander. In 1995 begon ik te werken als medisch afgevaardigde in de Fytotherapie. Daar kreeg ik stevige opleidingen in de Fyto- en Aromatherapie.

In 2001 werd ik geïnitieerd in de geurtherapie door een dierbare vriend. Na het volgen van de langlopende opleidingen Creatieve Agogiek en Creatieve Therapie vestigde ik me als creatief therapeute. Tijdens mijn de creatieve sessies implementeerde ik geur en kleur.
Tussentijd volgde ik in Wallonië eveneens een kortlopende opleiding Olfactotherapie of kortom Geutherapie.
Na ca. 18 gelukkige jaren dienstbaar te zijn geweest als zelfstandig creatief therapeute, liet mijn innerlijk kompas me voelen hiermee te stoppen, zodat ik naast het kunnen bewandelen van nieuw wegen meer tijd kon vrijmaken voor mezelf om ander gewenste vaardigheden te herontdekken. Deze weg heeft me tot nu toe geleid naar een creatiever levenspad waarin ik nog meer met hart en ziel achtersta en waar de geur centraal staat in mijn leven.

In 2019 kreeg ik de kans om te gaan werken in de forensische psychiatrie als vaktherapeut : creatief therapeut, tuintherapeut en relaxatietherapeut en geurtherapeut.
Toch ontbrak er iets… Ik kwam er al gauw achter dat ik terug moest gaan naar mijn zieleschip, namelijk het plantenrijk.
Tot voor kort schreef ik me in voor de langlopende opleiding Olfactotherapie (Geurtherapie) bij Gilles Fournil en Aromacologie bij Patty Cannac.
Helen met de kracht en de creativiteit van de natuur zijn tot nu toe de rode draad in mijn leven geweest…. en het heeft van mij een gezegend en bewust mens gemaakt.
Vandaag verdiep me ik nog steeds met hart en ziel in de aromatherapie, aromacologie, olfactotherapie en vibratoire geurtherapie.

Patchouli is niet meer mijn enige gids om te ontdekken en te herontdekken "wie ik ben".

Vandaag heb ik een arsenaal aan geuren en geurkennis waar ik u graag laat mee kennis maken.

Ik nodig u uit om je eigen geurlandschap te ontdekken.