Geur als sleutel tot de ziel

Geurtherapie

Onze hedendaagse maatschappij is vooral gericht op onze visuele en auditieve zintuigen. Toch zijn geuren overal om ons heen en reageren we onbewust op geur, zelfs als we geur niet bewust opmerken.

Geuren brengen ons terug naar onze diepste herinneringen, een vorige staat van zijn, een emotie, een fragment uit ons leven.
De geur is de sleutel tot onze belevingen en is een subtiele vertolker van wat niet kan worden gezien, niet kan worden gehoord, niet met woorden kan worden beschreven. De geur is als de ziel, immaterieel.


“ De geur van de stilte is zo oud”
Citaat van Oscar Vladislas de Lubicz Milosz Frans-Litouws dichter, toneelschrijver en diplomaat 1827-1938

Geurtherapie of liever gezegd Olfactotherapie is één van de toepassingen van de aromatherapie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van etherische oliën via de reukzin, om informatie door te geven aan het limbische brein, dat onder andere onze emoties, ons gedrag en ons welzijn beheert.

Wie heeft nog nooit een duik in zijn intieme herinneringen meegemaakt na een zintuiglijke ervaring ?

Etherische oliën zijn boodschappers van het geheugen en werken in op fysieke, psycho-emotionele en energetische aspecten van ons lichaam.

Als de geuren invloed hebben op ons zijn, dan hebben ze het ondersteunend vermogen om onze emotionele balans terug te vinden en trauma los te laten.

Geurtherapie is een middel en maakt iets los in jezelf. Het kan een weg zijn van persoonlijke ontwikkeling en welzijn.

Salvador Dali zei dat geur, onder onze vijf zintuigen, degene was die ons de “beste indruk van de eeuwigheid” gaf.

Benieuwd wat geuren jou te vertellen hebben, laat je dan meeslepen !